sitemap contact terms

Greeklanguage seperatorEnglish (United Kingdom)Russianlanguage seperatorChinese

22.02.17
 > ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ > Παραδοσιακές συνταγές

Παραδοσιακές συνταγές


Σαντορινιές γεύσεις

Κοπανιά: κριθαροκουλούρα με σταφίδες

Κουφέτο: Μέλι βρασμένο με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Συνήθως το κερνούν στους γάμους ή όταν έχουν εγκαίνια.

Μελιτίνια: Παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα. Φτιάχνεται με μυζήθρα, ζάχαρη και μαστίχα.

Μπακαλιάρος ξελουριστός: Μπακαλιάρος αμαγείρευτος, κομμένος σε μικρά κομμάτια. Τρώγεται συνήθως με ντοματοσαλάτα.

Πουλιά γεμιστά: Ανθοί από κολοκύθια, γεμιστοί με ρύζι.

Σαντορινιά πουτίγκα: γλυκό με σιμιγδάλι και γάλα (η πουτίγκα των φτωχών, γίνεται με ψωμί και γάλα, ενώ των πλουσίων με αυγά και σοκολάτα).

Σκορδομακάρονα: Χονδρά μακαρόνια με σκόρδο και ντομάτα φρέσκια.

Σφουγγάτο: Ομελέτα με πατάτες ή κολοκύθια.

Ψάρια μαρινάτα: Ψάρια (σαφρίδια ή γόπες) τηγανητά, με ξύδι και δενδρολίβανο.

Ψαρόλια ψητά: Ψαράκια μικρά. Τα βάζουν στον ήλιο για αρκετές ημέρες μέχρι να ξεραθούν. Συνήθως τα τρώνε το χειμώνα. Θεωρούνται καλός μεζές για κρασί.

Τοματοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες: Τηγανητοί χορτοκεφτέδες, με σέσκουλο, δυόσμο, ντομάτα, κολοκύθια και διάφορα άλλα χόρτα, σε κουρκούτι.

Γαστρονομία - Συνταγές
Γαστρονομία - Συνταγές

social Twitter YouTube Facebook


 


0A ammoudi eleftherakis1

view

Χρησιμοποιούμε Cookies για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies, διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου..

Αποδέχομαι τα cookies από το santorini.gr